Äppelrutor

Smet:

4 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
100 g smör

Pärlsocker

Äpple
Kanel och socker

Vispa ägg och socker pösigt, rör ner mjölet.
Häll smeten i en mindre långpanna och tryck ner kanelmarinerade äpplebitar. Strö över lite extra av kanelblandningen och avsluta med pärlsocker, snåla inte!
Hyvla över smöret och grädda på 175 grader i ca 20 minuter.

Ät den naturell eller servera med vaniljsås


Kladdmuffins med nonstop

ca 15 stycken
 
Detta behöver du:
100 gram smör
2 ägg
2 dl ströocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl nonstop-godis

Garnering : vispad grädde och strössel
eller cream cheese frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Karamellfärg eller kakao

Gör så här:
Ca 175 – 200 grader
Smält smöret och låt svalna,
vispa ägg pch socker fluffigt.
blanda ihop samtliga torra ingrediense, och rör ner dessa
i äggsmeten.
Till sist rör du ner smöret.
Klicka ut i formarna ( fyll dem med ca 3/4 dels smet)
tryck ner nonstop-godiset innan du gräddar dem i ca 10 minuter.

Frosting:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
Färga den med valfri karamellfärg, kakao eller behåll den vit.
Spritsa frostingen på muffinsen när den svalnat och garnera med nonstop.



RSS 2.0