Mjuk pepparkaka

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk ingefära
1 1/2 tsk nejlikor
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Smörj och bröa en avlång form eller hålform, ca 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt gräddfil, smör, kryddor och mjölet blandat med bikarbonatet eller bakpulvret. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.


Kommentarer
Postat av: Diana

Testa att tillsätta lite lingonsylt. Det är gott!

2010-12-05 @ 12:53:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0