Mjuk pepparkaka
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk ingefära
1 1/2 tsk nejlikor
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en avlång form eller hålform, ca 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt gräddfil, smör, kryddor och mjölet blandat med bikarbonatet eller bakpulvret. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk ingefära
1 1/2 tsk nejlikor
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en avlång form eller hålform, ca 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt gräddfil, smör, kryddor och mjölet blandat med bikarbonatet eller bakpulvret. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Kommentarer
Postat av: Diana
Testa att tillsätta lite lingonsylt. Det är gott!
Trackback