Sockerkaka med kanelfyllning
175 g rumstempererat smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
3 dl gräddfil
Fyllning:
3/4 dl socker
3 msk kanel
6 skivor kallt smör, hyvla med osthyvel
Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
Rör smör och socker luftigt. Rör ner äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med gräddfilen.
bred ut hälften av smeten i formen. Blanda socker och kanel och strö över hälften på kakan. Bred ut resten av smeten, strö över resten av fyllningen och lägg smöret på. Grädda på nedre falsen i 175 grader 50-60 minuter.

2 1/2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
3 dl gräddfil
Fyllning:
3/4 dl socker
3 msk kanel
6 skivor kallt smör, hyvla med osthyvel
Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
Rör smör och socker luftigt. Rör ner äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med gräddfilen.
bred ut hälften av smeten i formen. Blanda socker och kanel och strö över hälften på kakan. Bred ut resten av smeten, strö över resten av fyllningen och lägg smöret på. Grädda på nedre falsen i 175 grader 50-60 minuter.

Kommentarer
Trackback