Silviarutor
Smet:
4 ägg + 1 äggvita
6 dl socker
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 1/2 dl vatten
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna. Fördela smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Glasyr:
100 g smält smör
1/2 dl socker
1 dl florsocker
4 msk vaniljsocker
1 äggula
Rör ihop till en jämn glasyr och bred över kakan när den svalnat.
Strö över kokos och skär i bitar.

4 ägg + 1 äggvita
6 dl socker
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 1/2 dl vatten
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna. Fördela smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Glasyr:
100 g smält smör
1/2 dl socker
1 dl florsocker
4 msk vaniljsocker
1 äggula
Rör ihop till en jämn glasyr och bred över kakan när den svalnat.
Strö över kokos och skär i bitar.

Kommentarer
Trackback