Äppelpaj

Knäckig, seg och vansinnigt god äppelpaj

Ingredienser:

6 äpplen ca 800 g
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175°

Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen.
Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt.
Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Strö över lite kanel. 




Fördela smeten över.

Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.

Servera med glass, grädde eller vaniljvisp.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0