Äppelpaj
Knäckig, seg och vansinnigt god äppelpaj
Ingredienser:
6 äpplen ca 800 g
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 175°
Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen.
Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt.
Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Strö över lite kanel.

Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Servera med glass, grädde eller vaniljvisp.

Ingredienser:
6 äpplen ca 800 g
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 175°
Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen.
Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt.
Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Strö över lite kanel.

Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Servera med glass, grädde eller vaniljvisp.

Kommentarer
Trackback