Marianne cupcake
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 påse Marianne
Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
1 påse Marianne Crush (finns på ICA)
Dekoration:
1/2 Marianne på varje
Fazer Marianne Choklad som hackas över
Använd en muffinsform och sätt muffinsformar i. Detta för att cup caksen ska bli höga och fina och inte flyta ut.
Innan du sätter in dem i ugnen bryt ner en Marianne godis i varje form.
Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagomt.
Dela en Marianne godis och sätta på. Stö över den hackade chokladen.
Choklad och dumle muffins
Det här behöver du :
"Torra" :
4½ dl vetemjöl
2½ dl strösocker
1½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
"Blöta" :
150 gram smält smör (alt. 1½ dl flytande)
2 dl mjölk
2 ägg
Smaksättning :150 gram dumlekolor
GÖR SÅHÄR :
Värm smöret i micro några sekunder så det blir mjukt och låt svalna. Eller använd flytande margarin. Ta fram TVÅ bunkar. Ena bunken blandar du allt torrt i. (Mjöl + socker + kakao + bakpulver + salt, blanda väl) och den andra blandar du det "blöta" ingredienserna i. (Smör + mjölk + äggen, obs det ska inte vispas bara röras samman) Blanda sedan ihop de två bunkarna i en. Förslagsvis häller du ner de blöta ingredienserna i det torra.
Smeten blir väldigt kompakt och trögflytande men det ska den vara! Hacka dumlekolorna och vänd ner i smeten. Skeda upp i stora muffinsformar. ca 8-10st. Fyll formarna till 3/4-delar! Ställ på plåt och grädda i 30 min 175 grader.
Topping :
50 gram rumsvarmt smör
4½ dl florsocker
1 dl kakao
100 gram philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop alla ingredienser med elvisp till en slät kräm! Spritsa!
Blåbärsmuffins
10 st stora
Det här behöver du :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram smält smör eller margarin
2 dl filmjölk
1 stort ägg
150 gram frysta blåbär
2 tsk potatismjöl
1 msk strösocker
GÖR SÅHÄR :
Ta fram två skålar. Blanda de "torra" ingredienserna i den ena och de "blöta" ingredienserna i den andra. Vänd sedan ihop båda skålarna med bara en sked. Inte vispa, bara röra ihop lite slarvigt. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften, men inte mer. Blanda ut potatismjölet med strösockret och vänd runt blåbären i detta. Klicka i 2 tsk blåbär i varje muffins i mitten. Grädda i 175 grader ca 30 min tills de fått fin färg.