Smörgåstårtor
Jag gjorde två smörgåstårtor till jobbet den 12 juni. Mycket uppskattat. Här kommer recepten, men det är svårt att veta exakt mängd på ingredienserna, jag gör på känsla. Så smaka av och ha i så mycket ni tycker är lagom.
Tårta 1: Ca 12 peroner
Fyllning 1:
2 paket bredbar leverpastej
Ca 1 dl boston gurka
Ca 1 dl Vispgrädde
Rör ihop tills det går att bre ut.
Fyllning 2:
4 kokta ägg
50 g röd stembitsrom
5 dl créme fraiche
Ca 2 dl skalade och hackade räkor
Lite finklippt dill
Rör ihop allt, fyll på med ingredienser efter tycke och smak.
Lägg ut 4 landgångsbröd på en bricka. Bred på fyllning 1 och lägg på ett lager bröd till. Lägg på fyllning 2 och ett lager bröd till. Lägg på en fuktig handduk och aluminiumfolie. Låt stå i kylen över natten.
Nästa dag:
Vispa 2 1/2 dl vispgrädde, häll i majonnäs efter tycke och smak. Bred det på tårtan och garnera sedan. Jag hade gurka, tomat, ägg, räkor, citron, dill, röd och svart stenbitsrom och gravad lax.

Tårta 1: Ca 12 peroner
Fyllning 1:
2 paket bredbar leverpastej
Ca 1 dl boston gurka
Ca 1 dl Vispgrädde
Rör ihop tills det går att bre ut.
Fyllning 2:
4 kokta ägg
50 g röd stembitsrom
5 dl créme fraiche
Ca 2 dl skalade och hackade räkor
Lite finklippt dill
Rör ihop allt, fyll på med ingredienser efter tycke och smak.
Lägg ut 4 landgångsbröd på en bricka. Bred på fyllning 1 och lägg på ett lager bröd till. Lägg på fyllning 2 och ett lager bröd till. Lägg på en fuktig handduk och aluminiumfolie. Låt stå i kylen över natten.
Nästa dag:
Vispa 2 1/2 dl vispgrädde, häll i majonnäs efter tycke och smak. Bred det på tårtan och garnera sedan. Jag hade gurka, tomat, ägg, räkor, citron, dill, röd och svart stenbitsrom och gravad lax.

Kommentarer
Trackback