Midsommar
Nu är det klart vad jag ska göra för efterrätt tills midsommarafton. Det blir dessa små bakelser.
Marängbakelser med jordgubbar ca 12 stycken
Bakelser:
100 g smör
1 helt ägg
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakbulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
Ca 250 g jorgubbar
1 1/2 dl lemon curd
Maräng:
3 äggvitor
0,75 dl florsocker
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en bunke i mikron. Rör ihop det hela ägget och de tre äggulorna med sockret. Spara vitorna till marängen. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och vispa ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Vispa även ner det smälta smöret. Rensa jordgubbarna och dela i mindre bitar. Fördela smeten i muffinsformar. Lämna ca 1 cm till kanten. Strö över jordgubbar och klicka i lemon curd. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter tills de nästan är färdiggräddade.

Vispa äggvitorna till styvt skum med elvisp. Vispa ner florsockret.
Ta ut bakelserna ur ugnen, sänt temperaturen till 150 grader. Spritsa eller klicka marängen över bakelserna, sätt in dem i ugnen igen och grädda ca 10 minuter tills marängen börjar bli gyllene. Låt svalna.

Marängbakelser med jordgubbar ca 12 stycken
Bakelser:
100 g smör
1 helt ägg
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakbulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
Ca 250 g jorgubbar
1 1/2 dl lemon curd
Maräng:
3 äggvitor
0,75 dl florsocker
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en bunke i mikron. Rör ihop det hela ägget och de tre äggulorna med sockret. Spara vitorna till marängen. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och vispa ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Vispa även ner det smälta smöret. Rensa jordgubbarna och dela i mindre bitar. Fördela smeten i muffinsformar. Lämna ca 1 cm till kanten. Strö över jordgubbar och klicka i lemon curd. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter tills de nästan är färdiggräddade.

Vispa äggvitorna till styvt skum med elvisp. Vispa ner florsockret.
Ta ut bakelserna ur ugnen, sänt temperaturen till 150 grader. Spritsa eller klicka marängen över bakelserna, sätt in dem i ugnen igen och grädda ca 10 minuter tills marängen börjar bli gyllene. Låt svalna.

Kommentarer
Postat av: Anna Colldén
Domser helt underbara ut! Åsa, du verkar vara bra på det mesta! Jag har lagt din blogg till mina favoriter.Toppen med en receptbank! Ha en skön sommar! Kram Anna
Trackback