Första gången......
Jaha då har man en egen blogg då.....spännande! Här tänkte jag samla mina favorit recept. Här kommer ett första smakprov:
2 ½ dl mjölk
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
400 g rabarber
Topping:
1 dl socker
1 msk kanel
2 msk potatismjöl
Smörj och bröa en långpanna. Smält margarinet. Häll i mjölken och värm den lite.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken och fettet. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i formen. Fördela rabarbern ovanpå kakan och strö över sockret blandat med kanel och potatismjöl. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Skär i bitar.

Rabarberrutor
Ingredienser
2 ½ dl mjölk
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
400 g rabarber
Topping:
1 dl socker
1 msk kanel
2 msk potatismjöl
Gör så här
Värm ugnen till 225º.Smörj och bröa en långpanna. Smält margarinet. Häll i mjölken och värm den lite.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken och fettet. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i formen. Fördela rabarbern ovanpå kakan och strö över sockret blandat med kanel och potatismjöl. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Skär i bitar.

Kommentarer
Trackback